Eerste komkommers van dit seizoen geoogst

De eerste komkommers van dit seizoen zijn geoogst. Volgens teler Jan Aaldering in Huissen staat het gewas er goed bij. 'De komkommers zijn geplant op 27 en 28 december en nu op 1 februari zijn we voor het eerst aan het oogsten' vertelt Aaldering.

Aaldering heeft 85.000 komkommerplanten van het ras Galibier staan, verdeeld over 56.000 vierkante meter. De prijsvorming is goed omdat de aanvoer vanuit Zuid-Europa beperkt is. 'Vorig jaar hadden we een heel goed jaar maar dit jaar is nog even afwachten. Maar op dit moment zijn de prijzen goed.'

De Nederlandse komkommertelers moeten concurreren tegen de Spaanse komkommers. Aaldering: 'We zijn helemaal afhankelijk van Spanje. In Spanje is het heel slecht weer geweest, dus daar komen geen komkommers vandaan. Dan zijn ze afhankelijk van de Nederlandse producten en krijgen wij goede prijzen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    9° / 6°
    80 %
  • Vrijdag
    11° / 7°
    20 %
  • Zaterdag
    10° / 7°
    5 %
Meer weer