Ctgb laat vooral nieuwe middelen toe in graanteelt

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze week tien nieuwe middelen toegelaten. Vooral graantelers krijgen meer keuze.

Ctgb+laat+vooral+nieuwe+middelen+toe+in+graanteelt
© Nieuwe oogst

Omnera is een onkruidbestrijdingsmiddel. Het middel is door het Ctgb toegelaten voor de na-opkomst toepassing in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, zomertarwe en zomergerst.

Ook het onkruidbestrijdingsmiddel Tomahawk 200 EC is toegelaten. Het middel is te gebruiken in winter- en zomergraan, mais, graszaadteelt van raaigrassen en gewoon beemdgras, in weilanden zonder vee, maaigrasland, en randen van weilanden en akkerranden. Het middel is niet toegelaten in kanariezaad en teff.

Schimmels in granen

Schimmelbestrijdingsmiddel Sinstar is toegelaten winter- en zomertarwe, winter- en zomergerst, en koolzaad (oliehoudende zaden en groenbemesters).

Ook Faxer is een schimmelbestrijdingsmiddel in granen. Het middel is toegelaten in wintertarwe, winterrogge, triticale, zomertarwe, zomerrogge en haver.

Daarnaast krijgen graantelers de beschikking over Prochlorus. Het schimmelbestrijdingsmiddel is toegelaten in de teelt van winter- en zomertarwe, winter- en zomerrogge, triticale en haver.

Groeiregulator

Het middel Cuadro NT is als groeiregulator toegelaten in de teelt van winter- en zomertarwe, winter- en zomergerst, winterrogge, triticale, spelt, haver, Engels en Italiaans raaigras, rood- en rietzwenkgras ten behoeve van graszaadproductie.

Ook Promalin is een groeiregulator. Het middel is toegelaten voor gewasbehandeling in appel en peer.

Aardappelen en wortelen

Telers van aardappelen krijgen de beschikking over twee nieuwe schimmelbestrijdingsmiddelen. Het gaat om de middelen Sacron WG en Vendetta.

NEMguard DE is een gewasbeschermingsmiddel met als werkzame stof een knoflookextract. Het aaltjesbestrijdingsmiddel is toegelaten in de onbedekte teelt van wortelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer