Plantversterkers+maken+gewassen+weerbaarder
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Plantversterkers maken gewassen weerbaarder

Kennisorganisatie CropSolutions onderzoekt in welke mate plantversterkers een bijdrage kunnen leveren aan geïntegreerde teeltsystemen.

CropSolutions en zijn partners werken samen aan het uitrollen van kennis over teeltconcepten met de inzet van plantversterkers. Onderzoek heeft volgens de kennisorganisatie al interessante resultaten opgeleverd. Onder meer in de fruitteelt en de boomteelt worden in de praktijk al met succes plantversterkers, bijvoorbeeld in de vorm van Aminomix, ingezet.

De verwachting van CropSolutions is dat met de juiste plantversterkers gewassen weerbaarder worden tegen schimmels en mogelijk ook tegen insecten. Binnen de geïntegreerde landbouw betekent een weerbaarder gewas ook dat er minder bestrijding nodig is. Dit principe lijkt naast fruitteelt en boomteelt ook interessant voor bijvoorbeeld de akkerbouw, meldt CropSolutions.

Onderzoek op Rusthoeve

Komende jaren gaat CropSolutions verder onderzoek doen naar plantversterkers in verschillende gewassen. Onder meer op proefboerderij Rusthoeve worden proeven aangelegd in aardappelen, tarwe en uien.

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  10 %
 • Zondag
  12° / 6°
  10 %
Meer weer