Weer herfsttijloos in Duits hooi

Een deelnemer van SecureFeed heeft Herfsttijloos aangetroffen in een partij Duits hooi. Dit hooi is afkomstig uit de regio Rheinland-Pfalz.

In 2015 en 2016 werd de zwaar giftige plant aangetroffen in hooi uit de Duitse Eiffel, wat in de buurt ligt, en de Franse Ardennen.

In 2014 werd een fokstal in Noord-Brabant hard getroffen, nadat daar hooi met herfstijloos is gevoerd. In totaal 31 paarden vonden de dood.

Akkerbouwer

Bij de onlangs gevonden partij ging het om circa 14 ton hooi die rechtstreeks van een akkerbouwer is betrokken. De deelnemer heeft het afnemende bedrijf en particuliere afnemers, waar mogelijk, geïnformeerd.Tevens is het hooi waarin herfsttijloos is aangetroffen teruggehaald om te worden vernietigd.

SecureFeed adviseert haar deelnemers alert te zijn en om bij telers en leveranciers van hooi uit risicogebieden te vragen om garanties/verklaringen dat de partij geen Herfsttijloos bevat.

Leveranciersovereenkomst

Leden van de Hisfa, de Nederlandse Vereniging van Handelaren in Stro, Fourages en Aanverwante Producten, kunnen hiervoor de 'Leveranciersovereenkomst akkerbouwproducten' gebruiken, Hisfa leden kunnen deze overeenkomst bij Hisfa opvragen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer