Deelname Unitip stijgt naar ruim 47 procent

Ruim 47 procent van de bietentelers is op dit moment actief met Unitip teeltregistratie. Voor 24.000 hectare (4.660 percelen) is de teeltregistratie van 2016 compleet.

De deelname aan Unitip is hoger dan verwacht, meldt Suiker Unie. Dagelijks nemen het aantal deelnemers en het aandeel volledige registraties nog toe.

Als einddatum voor volledige registratie geldt 1 februari 2017. Alleen de bietentelers die de registratie volledig uitvoeren, komen in aanmerking voor de premie van 250 euro per bedrijf. Telers die al wel hebben geregistreerd, maar dit niet volledig hebben afgerond, worden individueel geattendeerd op de voorwaarden voor het ontvangen van de premie.

Redenen

Om twee redenen is het belangrijk dat de registratie volledig is uitgevoerd. Alleen bij volledige registratie behaalt de teler het hoogste niveau van duurzaamheid, het 'SAI goud'. Steeds meer afnemers van suiker vragen hierom.

De andere reden is dat een goede verslaglegging, analyse en advisering vereist dat alle gegevens zijn ingevuld. Ook als de teler gebruikmaakt van een bedrijfsmanagementsysteem moet de teeltregistratie via het ledenportaal compleet worden gemaakt.

Teeltvergaderingen

In de 27 teeltvergaderingen van half december tot begin januari is ook aandacht besteed aan Unitip. Met een opkomst van 55 procent van de bedrijven zijn goede discussies geweest over onder andere Unitip.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer