LTO Glaskracht kijkt naar andere energiepartner

LTO Glaskracht Nederland en de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) bekijken dit jaar of ze gezamenlijk de belangen kunnen behartigen van de leden op energiegebied.

LTO+Glaskracht+kijkt+naar+andere+energiepartner
© Thierry Schut

De stap komt nadat Cogen Nederland niet langer de specifieke belangenbehartiger voor warmtekrachtinstallaties (WKK) is. 'Naast WKK richt de samenwerking zich op de transitie naar een klimaatneutrale energievoorziening, de internationale gas- en elektriciteitsmarkt en de ontwikkeling van de warmtevoorziening', meldt LTO Glaskracht Nederland. In de loop van dit jaar moet duidelijk worden of de samenwerking doorgaat.

VEMW, het kenniscentrum en de belangenbehartiger van zakelijke energie- en watergebruikers, zegt blij te zijn met deze ontwikkeling.

Taakgroep Warmte

Directeur Hans Grünfeld van VEMW: 'In het licht van de samenwerking met LTO Glaskracht start VEMW met de nieuwe taakgroep Warmte, die zich gaat bezighouden met de vraag hoe de behoefte aan warmte op een duurzame, betrouwbare en betaalbare manier ingevuld kan worden en wat daarvoor nodig is.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer