Familiebedrijf centraal bij Tuinbouwprijs

Tijdens de bijeenkomst voor de Tuinbouw Ondernemersprijs staat het thema 'Familiebedrijven, de kunst van succesvol overdragen' centraal.

Op 11 januari wordt in Keukenhof voor de 31e keer de Tuinbouw Ondernemersprijs uitgereikt aan de ondernemer die het beste presteert op innovatief en duurzaam ondernemerschap.

De genomineerde bedrijven zijn Bunnik Plants uit Bleiswijk, Green Specialties Holland uit Lierop en Jac .Uittenbogaard en Zn. (JUB Holland) uit Noordwijkerhout. Volgens de jury kenmerken zij zich door durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. De kandidaten zijn excellente ondernemers en een voorbeeld van innovatie in de tuinbouw.

Familiebedrijf overdragen

Het actuele thema wordt toegelicht door Prof. Pursey Heugens van RSM Erasmus University. Zijn onderzoek 'Nieuw bloed, nieuwe koers' bevat een aantal pittige conclusies. Heugens geeft aandachtspunten voor het succesvol overdragen van een familiebedrijf.

In een paneldiscussie zullen drie jonge ondernemers, Joyce Lansbergen van LG Flowers, Erwin van der Lans van Lans en Dirk Ebben van Boomkwekerij Ebben vertellen wat hun ervaringen met bedrijfsovername.

Jaarcijfers

Tijdens deze bijeenkomst worden traditiegetrouw ook de jaarcijfers van de sector gepresenteerd. De prestigieuze prijsuitreiking is tevens de nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouwsector.

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gedragen door de partners: Interpolis, Ministerie van Economische Zaken, Flynth adviseurs en accountants, Rabobank, Royal FloraHolland, Vakblad voor de Bloemisterij | Boomkwekerij, HPP Exhibitions, GroentenFruit Huis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer