Voorzitters+LTO+Noord+Frysl%C3%A2n+en+Drenthe+zwaaien+af
Nieuws
© Archief

Voorzitters LTO Noord Fryslân en Drenthe zwaaien af

Op de regiodag van LTO Noord in Groningen werd gisteren afscheid genomen van Geart Kooistra en Arend Steenbergen.

Als de voorzitters van respectievelijk LTO Noord Fryslân en LTO Noord Drenthe hebben zij de collectieve agrarische belangenbehartiging vele jaren gediend.

Voorzitter Jakob Bartelds van LTO Noord keek terug op beider bestuurlijke carrières. Tot 1 november waren Kooistra en Steenbergen provinciaal de voormannen van LTO Noord, daarna trad het Regiobestuur Noord in functie.

Vol voor de zaak gaan

Kooistra maakte in Fryslân bijna de volledige bestuursperiode vol van twaalf jaar. Ook daarvoor was hij actief voor LTO Noord, onder andere als afdelingsvoorzitter. 'Je bent altijd vol voor de zaak gegaan, 'met de kop ervoor'', zei Bartelds. 'Je bent een echt mensen-mens, met aandacht voor de persoon achter de bestuurder.'

Verbinden

Steenbergen was sinds april 2011 voorzitter van LTO Noord Drenthe. Ook daarvoor was hij actief als afdelingsvoorzitter en voor het DAJK. 'Je bent een man van 'verbinden', je hebt goed contact met de verschillende partijen', zei Bartelds. 'Met het hoofd optimistisch omhoog.'

Bartelds bedankte de bestuurders voor hun jarenlange tomeloze inzet als bestuurder. Als cadeau was er voor beiden een kunstkoe van keramiek en een reischeque, bijeen gebracht door de afdelingen van LTO Noord in Fryslân en Drenthe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  60 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  70 %
Meer weer