Storop zoekt opslagruimte op boerenerven

Projecten LTO Noord en opslagbedrijf Storop zoeken boeren in West-Nederland die willen meewerken aan een proef met het verhuren van opslagruimte op hun bedrijf.

Storop+zoekt+opslagruimte+op+boerenerven
© William Hoogteijling

De start-up Storop heeft het plan ontwikkeld om goederen vanuit dichtgeslibde steden op te slaan in boerenschuren waar nog ruimte is. Nu al worden daar caravans en boten gestald, maar er is nog veel meer mogelijk met de opslag van goederen in containers, stelt Storop.

Tijdens een pilot van drie maanden wordt voorzien in een opstelling van acht containers op 1 pilotbedrijf, waarvoor deelnemers worden gezocht in Utrecht, Noord- en Zuid-Holland. De deelnemers hoeven tijdens de pilot niet zelf te investeren in de containers, dat doet Storop.

Interesse

Het idee is dat rond de deelnemende boerderijen de interesse wordt gewekt van andere agrarische bedrijven, zodat zij gelijk kunnen inspelen op behoeften aan opslagruimte.

Er is gekozen voor de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht, omdat deze het meest verstedelijkt zijn en hier de behoefte aan opslagruimte het grootst is.

Beleid

Tijdens de pilot wordt onderzocht hoe boerderijopslag is in te passen in milieu- en ruimtelijk beleid. Er wordt gekeken naar of het past in het bestemmingsplan en naar benodigde vergunningen.

Ook volgt onderzoek naar onder meer controle en de beste prijsstelling.

Vrijkomende bebouwing

De initiatiefnemers verwachten dat er de komende jaren steeds meer agrarische leegstand zal optreden in het buitengebied. Om verpaupering van deze vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen te voorkomen is een nieuwe functie nodig, bepleiten Storop en Projecten LTO Noord. Verhuur van agrarische bebouwing als opslagruimte kan een serieuze inkomstenbron worden voor agrarische bedrijven, verwachten zij.

Boeren met interesse kunnen zich melden bij Projecten LTO Noord via nlambers@projectenltonoord.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer