Rabobank stelt dat technologie helpt bij gezonder eten

Technologie gaat de Nederlandse consument de komende jaren helpen om gezonder te eten. Dat schrijven analisten van de Rabobank in een thema update Gezonde voeding.

De hulp voor gezonder eten komt enerzijds door de kennis over gezonde voeding te verhogen via allerlei online gezondheidtools zoals voedingtrackers en scanners. Anderzijds door de voeding te verrijken met extra nutriënten voor specifieke doelgroepen.

In gezonde voeding liggen voor de voedingsindustrie de komende jaren grote kansen, concludeert de Rabobank. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan meer te willen betalen voor voeding die hen aantoonbaar gezonder maakt of houdt. Daar kan pas van geprofiteerd worden als het voor de consument en de maatschappij duidelijk is welke meerwaarde gepersonaliseerde voeding biedt. Technologie zal daarbij een belangrijke rol spelen.

Uitdagingen

De reguliere voedingsindustrie moet daarom op haar qui-vive zijn om deze boot niet te missen, stellen de analisten van de Rabobank. Er staan producenten drie belangrijke uitdagingen te wachten: transparantie, trackrecord en distributie.

Producenten kunnen consumenten in eerste instantie helpen met een duidelijke informatie op het etiket. Maar om ook op de lange termijn relevant te blijven voor de consument, doet de producent er goed aan om nu al na te denken over het opbouwen van een trackrecord over de gezondheidswaarde van zijn producten en over de mogelijke consequenties van verdere doelgroepfragmentatie voor zijn route naar de markt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer