Sensoren helpen melkveehouder vooruit

De laatste jaren neemt het gebruik van sensortechnologie in de melkveehouderij een vlucht. Deze week vindt in Leeuwarden een internationaal congres over sensortechnologie plaats.

Sensoren+helpen+melkveehouder+vooruit
© Lely

Van 21 tot en met 23 juni 2016 buigen wetenschappers, fabrikanten, veehouders, dierenartsen en andere specialisten in de melkveehouderij zich over de laatste ontwikkelingen op het gebied van 'precision dairy farming'.

De ontwikkeling en het gebruik van sensoren en gerobotiseerde systemen in de melkveehouderij heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen.

Weegschaal

Denk bijvoorbeeld aan een weegschaal die het gewicht van de koe en daarmee de conditie in de gaten houdt. De opmars van sensoren en automatisering is in de afgelopen jaren gemeengoed geworden in de melkveehouderij.

Nieuwe technieken zorgen ervoor dat de melkveehouder zijn werk efficiënter kan uitvoeren, met meer arbeidsplezier en minder repeterend werk

Automatic Decision Support

Lely werkt daarmee aan een zogenoemd Automatic Decision Support system (ADS), ofwel een systeem dat ondersteunt bij het maken van beslissingen binnen geautomatiseerde processen.

Hiermee komt een aanvullend instrument beschikbaar om de boer verder te helpen zijn bedrijf optimaal te managen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer