LTO: snel meer ruimte voor landbouwverkeer

LTO Nederland wil snel in overleg met wegbeheerders en andere betrokken partijen over een betere toegang van landbouwtrekkers. Dat zegt bestuurder Jakob Bartelds naar aanleiding van het afblazen door de Tweede Kamer van het verplichte trekkerkenteken.

Bartelds wijst erop dat het pakket dat was verbonden aan de kentekening van landbouwvoertuigen een aantal voordelen voor de agrarische sector bevatte. Niet alleen zou er een legitieme snelheidsverhoging komen van 25 naar 40 km per uur, maar er zou ook serieus werk worden gemaakt van een goede toegang tot provinciale en gemeentelijke (rond-)wegen.

Voordelen uit zicht

Nu de invoering van het kenteken in een impasse is geraakt, dreigen ook die voordelen uit het zicht te raken. Terwijl boeren en tuinders er wel dringend behoefte aan hebben, aldus de LTO-bestuurder.

'We hopen dat we op korte termijn in gesprek kunnen komen met regionale en landelijke overheid om het op een andere manier te regelen', zegt Bartelds. Hij denkt onder meer aan het afsluiten van een convenant met de wegbeheerders.

Belemmeringen vwegnemen

Daarbij zou ook gesproken moeten worden over vereenvoudiging van het afgeven van ontheffingen. 'Kortom, we willen dat er snel een einde komt aan de belemmeringen waar boeren en tuinders nu nog mee te maken hebben in de deelname aan het wegverkeer', aldus Bartelds in een eerste reactie op het besluit van de Tweede Kamer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer