Nederlands konijnenvlees weer in supermarkt

Er ligt weer Nederlands konijnenvlees in de Nederlandse supermarkt.

Deze zomer besloten de supermarkten Dirk en DekaMarkt het konijnenvlees te weren. Een actie vanuit de sector zorgde er voor dat Jumbo het vlees voor de kerst weer in de schappen legt. 'Met Jumbo hebben we voor dit jaar een eerste succes geboekt' laat projectleider Markt en Keten Hans Fuchs van ZLTO weten. 'We hopen komend jaar met andere partijen ook nog die stap te zetten.'

Bedrijfsbezoek

Een van de actiepunten was om de supermarkten te laten kijken op de konijnenhouderij. Fuchs:'Jumbo reageerde heel positief op het bedrijfsbezoek. We hebben met hun de ontwikkeling op de Nederlandse konijnenhouderij doorgenomen. Jumbo heeft nu de stap gezet om hun inkoopbeleid te wijzigen.'

Volgend jaar moeten meer supermarkten het voorbeeld van Jumbo volgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer