Loket erfemissie gewasbescherming geopend

Het doel van het Loket Erfemissie Gewasbescherming is om op een eenduidige en praktische wijze antwoord te geven op vragen rond erfemissie. Dit moet de drempel verlagen om daadwerkelijk aan de slag te gaan met erfemissie.

Het aanpakken van erfemissie is cruciaal om de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren. Er is veel algemene informatie beschikbaar over maatregelen die telers en loonwerkers kunnen nemen om erfemissie te voorkomen. Als ze op hun eigen bedrijf aan de slag willen, komen er echter toch vaak vragen op.

Met de woensdag geopende Loket Erfemissie Gewasbescherming kan iedereen via e-mail en telefoon zijn vraag stellen over het tegenaan van erfemissie. Bijvoorbeeld vragen over te nemen maatregelen of over wetgeving. Wat zijn wettelijke vereisten bij de aanleg van een wasplaats? Welk zuiveringssysteem is voor mijn bedrijf het meest geschikt?

Antwoord op vragen

De meest gestelde vragen worden met antwoord op de website www.toolboxwater.nl/erfemissie gepubliceerd. Naast telers en loonwerkers kunnen ook adviseurs en anderen bij het loket terecht. Een deskundige van CLM zal de vragen beantwoorden.

Het Loket Erfemissie Gewasbescherming is opgericht door CLM en de partners in Toolbox Emissiebeperking, in opdracht van TOPPS, met sponsoring van het Ministerie van I&M en RIWA-Maas.

Om te voorkomen dat gewasbeschermingsmiddelen onnodig in het oppervlaktewater terecht komen hebben Nefyto, Unie van Waterschappen, Agrodis en LTO Nederland de handen ineen geslagen. Uit deze samenwerking is Toolbox Emissiebeperking ontstaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer