Aaltjesmiddel+Vydate+in+2017+weer+verkrijgbaar
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Aaltjesmiddel Vydate in 2017 weer verkrijgbaar

Na ruim anderhalf jaar afwezigheid is het middel Vydate 10G voor de bestrijding van aaltjes in 2017 weer volledig verkrijgbaar.

Dit meldt producent DuPont. De productie van Vydate kwam in november 2014 stil te liggen na een explosie op de fabriekslocatie in de Verenigde Staten. Als gevolg daarvan was het nematicide de afgelopen anderhalf jaar slechts beperkt beschikbaar.

Vydate wordt in Nederland onder meer gebruikt voor de bestrijding van aaltjes in aardappelen, uien, suikerbieten, peen en bloembollen. Veelal wordt het middel breedwerpig of via een rijenbehandeling toegediend voor of tijdens het zaaien en poten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  80 %
Meer weer