Innovatieve aardappeltelers beloond op Interpom

Stefaan en Els Cocquyt-Vanneste uit Moerkerke-Damme en Sébastien Dubuisson uit Beloeil zijn de winnaars van de vierde Inno Potato Award tijdens de vakbeurs Interpom.

Innovatieve+aardappeltelers+beloond+op+Interpom
© Foto: Interpom

Cocquyt maakte indruk met hun omgebouwde aardappelrooier om vroege aardappelen te rooien en is de Vlaamse winnaar. Cocquyt krijgt de prijs voor de bouw van een rooier en een kistensysteem die het rooien van kleine hoeveelheden vroege aardappelen op een kwalitatieve manier mogelijk maakt.

Dubuisson presenteerde een techniek om aardappelopslag te vermijden en werd verkozen tot Waalse winnaar. Dubuisson heeft een systeem bedacht dat kleine aardappelen plet die door de stortbak vallen plet. Daardoor rotten ze in het veld sneller weg.

Hun projecten werden door collega-aardappeltelers en door een professionele jury verkozen als meest innoverende project tijdens Interpom. Beide winnaars kregen een bedrag van 1.500 euro.

Toegevoegde waarde

De Inno Potato Award biedt via een wedstrijd in Vlaanderen en Wallonië aardappeltelers de kans om een recent toegepaste innovatie voor te stellen aan hun collega's in de sector. De innovaties moeten een toegevoegde waarde bieden aan hun bedrijf en de sector in het algemeen.

De professionele jury uit de aardappelsector maakte op basis van vooraf vastgelegde criteria een selectie tussen alle ingediende dossiers, waaruit zes kandidaten geselecteerd werden, drie uit Vlaanderen en drie uit Wallonië.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer