ProRail en melkveehouder eens over noodweg

ProRail gaat het land van melkveehouder Willem Stavenga voor een tijdelijke noodweg huren. De huur bedraagt 10.000 euro per jaar. Dat zijn de partijen dinsdagochtend op het melkveebedrijf in Winsum overeengekomen.

ProRail+en+melkveehouder+eens+over+noodweg
© Eigen Foto

Stavenga spreekt van 'een redelijk prettig gesprek'. 'De directeur heeft excuses aangeboden.' Een jaar geleden gaf de boer al aan de grond voor 10.000 euro per jaar te willen verhuren. ' Dat vond ProRail toen te veel.'

ProRail-directeur Pier Eringa is blij met de duidelijkheid. 'Ik vind het vervelend wat deze familie is overkomen in de beeldvorming. Door onduidelijkheid van gemeente en ProRail over koop of huur van de grond heeft de procedure onnodig lang geduurd.'

Niet cadeau

Al jarenlang is er discussie over de onbeveiligde overgang aan de Voslaan in Winsum en over een mogelijke weg naar de eerst beveiligde overgang. Die laaide weer op toen onlangs een melkwagen tegen een trein reed. Stavenga zei vorige week nog tegenover Nieuwe Oogst de grond niet cadeau te doen.

De melkveehouder is tevreden met het resultaat. 'Ze gaan nu verder met de gemeente en provincie kijken naar een definitieve oplossing. Daarin ben ik geen partij. Ik hoop dat wij nu rust krijgen.

De gemeente Winsum heeft onlangs een brief naar ProRail gestuurd dat de gemeente de overgang wil beveiligen. Dat is ook de wens van de nabijgelegen boeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer