Weer steun voor jonge boer Flevoland

Jonge boeren en tuinders in Flevoland kunnnen tussen1 december 2016 en 16 januari opnieuw een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in investeringen in hun bedrijf in bijvoorbeeld machines en verplaatsbare installaties.

In totaal is een maximum bedrag van 340.000 euro beschikbaar voor de jonge boeren. Europa en de provincie Flevoland dragen elk voor de helft bij aan deze subsidie.

De financiële tegemoetkoming bedraagt, net als bij de vorige openstelling in het begin van 2016, maximaal 30 procent van de kosten van deze investeringen met een maximum van 20.000 euro.

Duurzaamheid

Deze regeling is specifiek bedoeld voor jonge agrariërs tot en met 40 jaar, die voor het eerst een bedrijf hebben overgenomen of zijn gestart. Het stelt hen in de gelegenheid om hun agrarische onderneming aan te passen aan de eisen die nu en in de toekomst worden gesteld aan bijvoorbeeld duurzaamheid.

De regeling voor jonge landbouwers wordt eens per jaar opengesteld door de provincies, die daarvoor allemaal dezelfde openstellingsperiode hanteren. Begin dit jaar vond een eerste inschrijvingsronde plaats.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer