Filmpjes helpen teler met aaltjesschema

Het is nu weer de tijd van het jaar om iets aan de schadelijke aaltjes te doen. Twee filmpjes van Wageningen Plant Research kunnen telers hierbij helpen.

Filmpjes+helpen+teler+met+aaltjesschema
© NVWA

Op de website aaltjesschema.nl staan twee video's die het telersinzicht in het schema naar een hoger plan tillen. Ze laten zien hoe telers een schema op maat kunnen maken voor de eigen bedrijfsituatie, hoe ze tijdig symptomen kunnen herkennen en grote schade kunnen voorkomen.

In de video 'Maak je eigen schema' op www.aaltjesschema.nl geeft Leendert Molendijk van Wageningen Plant Research uitleg. Stap voor stap laat hij zien hoe je gewassen kiest en de aaltjessoorten die op een individueel bedrijf van belang zijn. Daarna neemt Molendijk de telers mee naar de achtergrondinformatie met de biologie van de aaltjessoort, bestrijdingsadviezen en dergelijke.

Schade voorkomen

De video 'De achtergrond van aaltjesschema.nl' gaat in op het tijdig herkennen van symptomen en wat je kunt doen om grote schade te voorkomen. Een aantal belangrijke aaltjessoorten passeren de revue. Met deze informatie kunnen telers een beter beeld vormen wat een aaltje op het bedrijf kan betekenen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer