Acht ton boete voor mesthandelaar

Mesthandelaar Niels Lentjes is ook in hoger beroep veroordeeld tot betaling van bijna 800.000 euro aan boetes voor illegaal uitrijden van mest. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft hem grotendeels in het ongelijk gesteld .

Acht+ton+boete+voor+mesthandelaar
© Twan Wiermans

De mesthandelaar uit Haalderen was eerder door de bestuursrechter in Arnhem veroordeeld. Lentjes betoogde dat hij geen mest had uitgereden op de percelen waarvoor hij de boetes kreeg opgelegd.

Friese percelen

Bij het College van Beroep kreeg hij slechts voor een klein deel gelijk. De rechter bepaalde dat de jonge mesthandelaar niet verantwoordelijk is voor het uitrijden van mest in het Friese Hemelum en Koudum.

Het College veegde het argument van tafel dat er is geknoeid met het GPS-systeem. Zowel Lentjes als de landbouwers hebben hiervoor geen enkel bewijs aangedragen.

Facturen

De boete van 45.000 euro voor de moeder van de mesthandelaar is gehandhaafd. Het College van Beroep stelt dat zij alle facturen controleerde en betaalde. Daardoor wist zij precies hoeveel mest werd aangevoerd en uitgereden op de grond van het bedrijf.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer