Nederlandse economie groeit bovengemiddeld

De omvang van de Nederlandse economie groeide afgelopen kwartaal 2,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ten opzichte van het tweede kwartaal een groei van 0,7 procent.

Nederland zit daarmee flink boven het gemiddelde van 0,3 procent in het Eurogebied, geeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan. De groei is bovendien solide en breedgedragen.

Solide, want de groei houdt voor het tiende kwartaal op rij aan, een periode van tweeënhalf jaar aaneengesloten groei. Breed gedragen, omdat de groei wordt gestoeld op zowel meer investeringen, meer binnenlandse consumptie als meer uitvoer.

Consumentenvertrouwen

Kamp wijst er op dat ook naar de toekomst toe de signalen positief zijn: het consumentenvertrouwen bevindt zich op het hoogste niveau in ruim 9 jaar en het producentenvertrouwen is sinds september 2014 onafgebroken positief.

Dit vertrouwen leidt er mede toe dat consumenten in het derde kwartaal flink meer hebben besteed dan een jaar eerder en dat ook de investeringen aanzienlijk zijn gegroeid.

Natuurlijk zijn er nog wel een aantal internationale onzekerheden die volgend jaar de economie kunnen beïnvloeden, zoals Brexit en de beleidsplannen van de nieuwe Amerikaanse president.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer