Eerste stap gezet naar nieuwe CAO Dierhouderij

LTO-vakgroep Melkveehouderij, Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), LTO-vakgroep Pluimveehouderij en de Centrale Organisatie Broedeieren en Kuikens (COBK) zijn voldoende representatief om een eventuele volgende cao algemeen verbindend te verklaren.

Eerste+stap+gezet+naar+nieuwe+CAO+Dierhouderij
© Mike Schellart

Dat blijkt uit een onderzoek om de representativiteit van de cao te verhogen, meldt de Werkgeverslijn van LTO. Alle partijen hebben inmiddels een eerste overleg gevoerd met de vakbonden, om te komen tot een nieuwe cao.

Dit eerste overleg is aanleiding geweest voor het plannen van twee nieuwe overleggen. Deze vinden eind november en begin december plaats.

Geen akkoord

Momenteel is er geen geldende cao voor de dierhouderij. Het principeakkoord wat vorig jaar werd bereikt is immers niet ondertekend door werkgeverspartijen.

LTO Nederland heeft aangegeven niet akkoord te gaan met een nieuwe cao tenzij deze algemeen verbindend wordt verklaard door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit is pas mogelijk als de cao een representativiteit kent van minimaal 60 procent. Daarom is er onderzoek uitgevoerd naar de representativiteit.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer