Export voedsel uit Europa stijgt

De waarde van de voedselexport vanuit de Europese Unie naar derde landen blijft op een hoog niveau. In augustus is voor 10,6 miljard euro uitgevoerd tegen 9,8 miljard euro in dezelfde maand van het vorige jaar.

Export+voedsel+uit+Europa+stijgt
© Twan Wiermans

Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Vooral de export naar de Verenigde Staten deed het goed met een stijging van 221 miljoen euro. De voedselexport naar China nam met 106 miljoen euro toe. Ook andere Aziatische landen als Vietnam, Japan en Zuid-Korea namen flink meer af.

In augustus was er met name veel vraag naar varkensvlees en naar babyvoeding uit de Europese Unie. Van september 2015 tot augustus 2016 steeg de export van varkensvlees met 1,2 miljard euro. Dat is 31 procent meer dan in de voorgaande twaalf maanden.

Invoer ook gestegen

De invoer van voedsel uit derde landen is overigens ook toegenomen. In augustus ging het om een totale waarde van 8,9 miljard euro tegen 8,6 miljard in augustus 2015. Met name uit Ivoorkust, Argentinië, Peru, en Australië kwamen flink meer producten de EU binnen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer