Unilever bouwt innovatiecentrum in Wageningen

Unilever gaat een voedselinnovatiecentrum bouwen op de campus van Wageningen UR.

Unilever+bouwt+innovatiecentrum+in+Wageningen
© Unilever

Het levensmiddelen- en verzorgingsproductenconcern wil zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van voeding centraliseren. Het concern sluit daarom zijn onderzoeksvestigingen in Vlaardingen, het Duitse Heilbronn en het Poolse Poznan.

De afdelingen die zich bezighouden met voedselinnovatie worden samengevoegd in Wageningen en de afdelingen voor de ontwikkeling van huishoudelijke en verzorgingsproducten gaan naar het Verenigd Koninkrijk.

Sterk innovatieklimaat

Volgens president Jan Zijderveld van Unilever Europa is deze stap nodig om de komende jaren met innovatieve producten te kunnen blijven komen. Het innovatieklimaat in de agrofoodsector in Nederland is volgens hem erg sterk. 'De vestiging van onze R&D-organisatie in het ecosysteem voor voedselinnovatie in Wageningen moet Unilever in staat stellen om nieuwe voedingsinnovaties te ontwikkelen in nauwe samenwerking met Wageningen University & Research en andere onderzoeksinstituten en start-ups.'

Provincie Gelderland heeft zich samen met het ministerie van Economische Zaken, Wageningen UR, gemeente Wageningen en Oost NV ingezet om de komst van het innovatiecentrum van Unilever mogelijk te maken. 'De vestiging van Unilever is een belangrijke mijlpaal voor FoodValley. Het is het resultaat van jarenlang intensief samenwerken om van de regio het agrofoodcentrum van de wereld te maken', zegt gedeputeerde Michiel Scheffer.

550 medewerkers

Het voedselinnovatiecentrum komt tussen het bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra en FrieslandCampina. Het centrum moet in april 2019 klaar zijn. Er komen 550 onderzoekers te werken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer