Handtekeningenactie+voor+voedselonderwijs
Nieuws
© APA/Sjef Prins

Handtekeningenactie voor voedselonderwijs

De handtekeningenactie voor structureel voedselonderwijs op basisscholen gaat de laatste week in. Op Wereldvoedseldag, zondag 16 oktober, wordt de balans opgemaakt. LTO Nederland ondersteunt de actie.

De komende dagen wordt nog extra aandacht gevraagd voor de actie. Dat moet ertoe leiden dat alle kinderen op elke basisschool lessen krijgen die hen in staat stellen gezonde en duurzame voedingskeuzes te maken.

De belangstelling die de actie genereert voor voedselonderwijs, heeft inmiddels al resultaat opgeleverd, zegt directeur Jorrit Kiewik van Youth Food Movement, een van de initiatiefnemers. 'De ministeries van VWS en EZ hebben de campagne Jong Leren Eten gelanceerd. Dat komt heel dicht in de buurt van wat wij willen.'

Jaarlijks is er 5,7 miljoen euro voor beschikbaar. Kiewik roept boeren en tuinders op hun digitale handtekening de komende week te zetten, voor zover ze dat al niet hebben gedaan.

Weer

 • Woensdag
  21° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer