Drenthe zoekt 'kleine' natuurbeheerders

Provincie Drenthe roept particuliere beheerders van kleinere natuurterreinen op zich te verenigen in collectieven. Alleen dan komen ze nog in aanmerking voor subsidie.

Drenthe+zoekt+%27kleine%27+natuurbeheerders
© Straatkaart

Vanaf 1 januari treedt de nieuwe 'landelijk aanpak kleine natuurbeheerders' in werking. Provincie Drenthe accepteert dan alleen nog subsidieaanvragen voor minimaal 75 hectare. Dat houdt in dat veel particuliere terreinbeheerders zich moeten verenigen in collectieven. Provincie Drenthe sluit vervolgens een contract met deze overkoepelende organisaties van samenwerkende natuurbeheerders. Dit moet de behandelkosten van de subsidieaanvragen verminderen.

Gedeputeerde Henk Jumelet: 'In Drenthe werken zo'n 70 kleine natuurbeheerders aan ruim 1.000 hectare bos- en natuurterreinen. Zij zetten zich met vele mensen in voor onze mooie Drentse natuur. Met deze nieuwe werkwijze investeren we nog meer in samenwerking en kwaliteit. En tegelijkertijd besparen we kosten, omdat we niet met alle natuurbeheerders zelf een contract afsluiten, maar met enkele grote collectieven.'

Vernieuwde aanpak

De natuurcollectieven treden op als tussenpersoon tussen de overheid en de individuele natuurbeheerders. Deze natuurcollectieven zijn zo de spil in de vernieuwde aanpak. Gedeputeerde Staten leggen deze wijziging van de Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer provincie Drenthe 2016 binnenkort voor aan Provinciale Staten.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer