Negen finalisten Herman Wijffels Innovatieprijs

Negen kanshebbers zijn nog in de race om de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016 te winnen. In de categorie Food en Agri gaat het om drie bedrijven: Aquaterranova en Moor Filtertechniek, Liquidseal en Skylab Analytics.

Negen+finalisten+Herman+Wijffels+Innovatieprijs
© Vidiphoto

De prijs heeft drie categorieën: Food en Agri, Circulaire economie, en Vitale gemeenschappen en zorg. Per categorie is een prijs van 20.000 euro te winnen. Dit jaar zijn er 250 inzendingen voor de Herman Wijffels Innovatieprijs.

Aquaterranova en Moor Filtertechniek is één van de genomineerden in de categorie Food en Agri. Het bedrijf heeft een biologische waterzuiveringstechniek om de watersamenstelling in de glastuinbouw op natuurlijke wijze te reguleren.

Fruit langer houdbaar

Liquidseal zorgt ervoor dat fruit veel langer houdbaar blijft. Het is een conserveringsmiddel in de vorm van een seal dat op fruit met harde schil wordt toegepast. Het middel kan er voor zorgen dat uitval tijdens vervoer en verkoop teruggaat van 35 naar minder dan 5 procent.

Skylab Analytics ontwikkelt een nauwkeurig agricultuurplatform, dat gebruik maakt van verschillende informatiebronnen om data-driven precisielandbouw te faciliteren. Zo is de input van chemische hulpmiddelen, als kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen, en het gebruik van water te optimaliseren.

De prijsuitreiking is op 3 november tijdens het Herman Wijffels Innovatie Event in Nijmegen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer