Britten eten meeste groente en fruit

De Britten blijken in Europa de grootste consumenten van groente en fruit te zijn. Daarna volgen de Denen en de Nederlanders.

Dit blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Ter gelegenheid van Wereldgezondheidsdag op 16 oktober heeft de European Health Interview Survey de fruit- en groenteconsumptie van de doorsnee-Europeaan in kaart gebracht.

Uit het onderzoek komt naar voren dat een op de drie Britten (33,1 procent) zegt elke dag minstens vijf porties fruit of groente te eten. In Denemarken (25,9 procent) en Nederland (25 procent) is dat een kwart van de bevolking.

Opleiding

Het EU-gemiddelde bedraagt 14,1 procent. Dat wil zeggen dat een op de zeven personen van vijftien jaar of ouder vijf porties fruit of groente gebruikt. Nog een vaststelling: mensen met een hogere opleiding eten meer groente en fruit.

Aan het andere einde van de schaal, het laagste aandeel van de dagelijkse consumptie van ten minste vijf porties fruit of groente, gaat het om Roemenië (3,5 procent), Bulgarije (4,4 procent), Kroatië (7,0 procent), Oostenrijk (7,2 procent), Slovenië (7,5 procent) en Griekenland (7,8 procent).

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt aan om elke dag minstens 400 gram groente en fruit te consumeren. Daar zijn bijvoorbeeld aardappelen niet meegerekend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer