Ondernemers Oostland praten over biobased

Tijdens de Oostlanddag namen woensdag 12 oktober zo'n 320 regionale ondernemers deel aan workshops en bedrijfsbezoeken. Zij bezochten onder meer de onderzoeklocatie van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk.

Ondernemers+Oostland+praten+over+biobased
© Oostlanddag

Hier stond het thema biobased economy centraal. Wat zijn de nieuwe mogelijkheden met biobased economy voor de tuinbouw was de vraag. Bij Wageningen UR wordt onder meer onderzocht hoe de indigoplant optimaal te telen valt onder glas.

Uit deze plant kan blauwe kleurstof gewonnen worden voor het verven van kleding. De workshop werd georganiseerd door LTO Glaskracht Midden Zuid-Holland.

De Oostlanddag stond in het teken van de vijf grootste economische kansen voor de regio Oostland: Innovatie, Transport en logistiek, Starters, Detailhandel en Greenport. Dit jaar was de Oostlanddag bovendien programmaonderdeel van Dutch Agri Food Week.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer