Minister Edith Schippers komt met voedingsapp

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) laat een app ontwikkelen die consumenten de juiste informatie biedt over de samenstelling en de voedingswaarde van producten. Het doel is objectieve en heldere informatie geven zodat mensen in de winkel een bewuste keuze kunnen maken.

Minister+Edith+Schippers+komt+met+voedingsapp
© Rijksoverheid

De bewindsvrouw heeft de nieuwe app opgenomen in het actieplan Etikettering van levensmiddelen dat ze dinsdag naar de Tweede Kamer stuurde. Daarin wijst ze op het belang van het geven van informatie op maat. 'Voor de een heeft dat te maken met een allergie. Een ander wil graag weten welke producten passen in een gezonde maaltijd', aldus Schippers.

Producten vergelijken

Ze vindt dat consumenten producten ook met elkaar moeten kunnen vergelijken op suiker, zout of ongezonde vetten. 'De vraag van de consument staat centraal.' Om aan die vraag tegemoet te komen wil de minister van Volksgezondheid sociale media, mobiele app's en scanners inzetten.

De mogelijkheden daarvoor worden steeds groter nu het bedrijfsleven investeert in een kwaliteitsverbetering van productinformatie in een centrale database. Daarmee komt betere informatie beschikbaar die vervolgens kan worden gebruikt voor de ontwikkeling van een 'voedingsapp' door het Voedingscentrum.

Actieplan Etikettering

Het actieplan etikettering kent drie hoofdlijnen in de aanpak. De eerste is goede voorlichting en innovatie van de informatievoorziening. De bescherming van de volksgezondheid staat voorop naast eerlijkheid in de handel en de keuzevrijheid voor de consument. Tenslotte is er het toezicht op de naleving van etiketteringverplichtingen en de handhaving door de NVWA.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer