Koppert breidt uit in biologische zaadbehandeling

Koppert neemt de microbiologische producten, registraties en het intellectueel eigendom van BioAgri over.

Hiermee breidt Koppert haar mogelijkheden uit op het gebied van biologische zaadbehandeling en blijft BioAgri haar thuismarkt in Scandinavië en rondom de Baltische Zee bedienen. Beide partijen streven naar een nauwe samenwerking met betrekking tot productportfolio, onderzoek en marketing.

Fusarium

Martin Koppert, Global Business Development Manager bij Koppert, geeft aan dat de acquisitie toegang geeft tot de eerste geregistreerde biofungicide in Europa. 'We zien veel kansen in het ontwikkelen van deze bacteriën en technologieën en voor een breed scala aan gewassen. Deze overname past bij onze strategie om biologische zaadbehandelingsproducten voor een bredere groep gewassen beschikbaar te stellen. Het geeft telers toegang tot meer biologische oplossingen in regio’s waar chemische alternatieven schaarser worden. Op langere termijn zien we mogelijkheden voor de biologische bestrijding van fusarium.’

De kern van de overeenkomst zijn drie biologische zaadbehandelingsproducten gebaseerd op de bacterie Pseudomonas chlororaphis, bekend onder de productnamen Cedomon, Cerall en Cedress. Deze producten behoren tot de eerste groep geregistreerde biofungiciden voor de behandeling van zaad van tarwe, gerst, haver, rogge, triticale (Cedomon en Cerall), peen en erwten (Cedress). De gepatenteerde bacterie Pseudomonas azotoformans is ook inbegrepen in de transactie.

Koppert en BioAgri

Koppert Biological Systems is wereldwijd marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. BioAgri is onderdeel van Lantmännen, Noord-Europees marktleider in land- en tuinbouw, bio-energie en levensmiddelen. De afgelopen twintig jaar heeft BioAgri succesvolle biologische oplossingen ontwikkeld voor de land-, tuin- en bosbouw.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer