FrieslandCampina vergoedt minder melkende leden

Met ingang van 1 oktober 2016 vergoedt FrieslandCampina zijn leden-melkveehouders voor een periode van zes maanden 10 eurocent per niet-geproduceerde kilo melk, met een maximum van 2.000 euro per kwartaal.

FrieslandCampina+vergoedt+minder+melkende+leden
© FrieslandCampina

De onderneming stelt in totaal een bedrag van 15 miljoen euro beschikbaar voor leden-melkveehouders die minder melk produceren.

Het bedrag van 10 eurocent per niet-geproduceerde kilo komt boven op de melkverminderingspremie van 14 eurocent die de Europese Unie in het vierde kwartaal per kilo niet-geproduceerde melk uitbetaalt aan melkveehouders die zich voor 21 september 12 uur hebben aangemeld bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Deelnemende leden-melkveehouders kunnen bij FrieslandCampina meedoen, wanneer ze minimaal 2.000 kilo per kwartaal minder melken. De vergoeding is voor maximaal 20.000 kilo per kwartaal.

Referentieperiode

Als basisreferentieperiode wordt de periode 20 augustus 2016 tot en met 17 september 2016 genomen, waarbij de gemiddelde dagproductie telt. Als alternatief kan een ondernemer kiezen voor het hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Met dit alternatief loopt de regeling in het laatste kwartaal van dit jaar in de pas met de Europese regeling.

'We willen dat zoveel mogelijk leden-melkveehouders aan de regeling kunnen meedoen', stelt coöperatievoorzitter Piet Boer van FrieslandCampina.

Elk lid van de zuivelcoöperatie kan meedoen, met uitzondering van biologische en biologisch-dynamische melkveehouders en zelfzuivelaars met ontheffing. Deelname geschiedt op vrijwillige basis. De regeling geldt voor de periode 1 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer