Bouw kennis- en innovatiecentrum Naaldwijk van start

De bouw van World of Westland (WOW) in Naaldwijk is woensdag gestart. Dit moet een internationaal kennis- en innovatiecentrum worden voor de glastuinbouw.

Bouw+kennis%2D+en+innovatiecentrum+Naaldwijk+van+start
© Florparnters

WOW opent volgend jaar september haar deuren en biedt dan plaats aan 1.200 studenten van MBO Westland. Ook presenteren tachtig bedrijven in het centrum hun meest innovatieve ontwikkelingen voor de glastuinbouw.

De ambitie van de initiatiefnemers is dat WOW een mondiaal toonaangevend centrum wordt waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren.

Demokwekerij Westland

'Nederland wordt mondiaal gezien als de absolute top in glastuinbouw. Demokwekerij Westland, Stichting Greenport Food & Flower Xperience, MBO Westland en gemeente Westland maken met dit project 365 dagen per jaar op één plek zichtbaar wat we als tuinbouwcluster in huis hebben', zegt wethouder Theo Duijvestijn van gemeente Westland.

'Het wordt bepaald geen statische tentoonstelling. Het wordt een inspirerend centrum waar onderzoek plaatsvindt, waar experimenten zichtbaar zijn en waar mensen van over de hele wereld de jongste kennis komen opsnuiven.'

Educatie

Het complex bestaat uit drie onderdelen, samen te vatten in de termen educatie, demonstratie en onderzoek. Onder educatie valt de school voor mbo-studenten, waar ook ruimte wordt geboden voor andere opleidingsinstituten, zoals hbo-instellingen en onderzoeksinstituten.

De samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is reeds gestart. Een leergang voeding & gezondheid wordt opgezet, onder andere met hulp van Rob Baan van Koppert Cress. Dutch Flower Group en Nature's Pride geven hun input aan de opleiding handel & logistiek.

Demonstratieruimte

Op de begane grond en de eerste verdieping rond de entree komt op 9.000 vierkante meter demonstratie- en presentatieruimte voor tachtig toonaangevende bedrijven.

Het derde onderdeel van het centrum betreft de onderzoekskassen van Demokwekerij Westland waarin naast regulier plantonderzoek innoverende teeltideeën kunnen worden uitgewerkt en getest.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer