Achterland beschermd door opknapbeurt Waddenzeedijk

De Waddenzeedijk ter hoogte van Zwarte Haan, Holwerd en Wierum is verbeterd. Het gaat om een traject van 13 kilometer. De laag Elastocoast. moet de dijk de komende vijftig jaar beschermd tegen erosie en hoogwater.

Achterland+beschermd+door+opknapbeurt+Waddenzeedijk
© Eigen Foto

Het werk was nodig omdat de dijk niet meer voldeed aan de wettelijke veiligheidseisen van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Directeur van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma Roeland Hillen vindt de dijkverbetering een voorbeeld voor de rest van Nederland.

'De komende jaren wordt er in heel Nederland meer dan 1.100 km aan dijken en 256 sluizen en gemalen versterkt. Ons land staat voor de grootste dijkversterkingsoperatie ooit. Dat lukt alleen met een nieuwe kijk op de Nederlandse dijk. Het moet sneller, slimmer en efficiënter.'

Educatieprogramma Kijk op dijk

Om kinderen bewust te maken van het belang van de strijd tegen het water heeft het waterschap de scholen in de omgeving gratis lesmateriaal en een excursie aangeboden. Aan het einde van deze maand zijn ruim 500 kinderen rondgeleid op de Waddenzeedijk langs de Friese kust.

Op dit moment verbetert Wetterskip Fryslân 21 kilometer dijk om de voeten in Fryslân en het Groninger Westerkwartier ook in de toekomst droog te houden

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer