Imidacloprid+alleen+in+kas+met+zuiveringsinstallatie
Nieuws
© Koen van Wijk

Imidacloprid alleen in kas met zuiveringsinstallatie

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) legt als tijdelijke maatregel een verbod op voor imidacloprid in bedekte teelten. Dat meldt het ctbg op haar website.

Het betreft de het gebruik van de imidacloprid-houdende middelen Admire, Gaucho Tuinbouw, Kohinor 700 WG en Wopro Imidacloprid 70 WG. Dit verbod geldt voor toepassing in bedekte teelten indien er géén gecertificeerde zuiveringsinstallatie aanwezig is.

Het voornemen tot dit besluit lag tot 7 september ter inzage. Hierop heeft het Ctbg twaalf zienswijzen ontvangen, onder meer van LTO Glaskracht Nederland, Bayer Cropscience, Unie van waterschappen en de Bijenstichting.

Meldplicht

Aan deze maatregel is een meldplicht verbonden. De gebruiker meldt aan de Stichting Certificatie Distributie Gewasbeschermingsmiddelen (CDG) zijn voornemen om het middel te gebruiken en toont daarbij het benodigde certificaat.

Zonder deze melding is koop, het op voorraad hebben en het gebruik van deze middelen verboden.

Oppervlaktewater

Het doel van deze maatregel is de belasting van het oppervlaktewater met imidacloprid definitief terug te dringen door het plaatsen van gecertificeerde zuiveringsinstallaties.

Begin december verwacht het College een definitief besluit te nemen over het gebruik van imidacloprid houdende middelen in bedekte teelten.

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer