Noodpompen Oostflakkee aan door watertekort

Waterschap Hollandse Delta plaatst vandaag noodpompen om het gebied Oostflakkee ten zuiden van de N59 te voorzien van schoon zoet water uit het Haringvliet. Er dreigt watertekort op het eiland.

Deze maatregelen neemt het waterschap omdat het water in het Volkerak Zoommeer vol blauwalgen zit. Dit water kan dus niet worden ingelaten.

Dit betekent dat de peilen in de sloten in dit gebied langzaam zakken. Tegelijkertijd wordt er vanwege de droge periode en het warme weer wel water onttrokken om gewassen te beregenen.

Meldplicht beregenen

Gezien de aanhoudende droge en warme periode roept het waterschap agrariërs op om zuinig om te gaan met het slootwater en zich te houden aan de meldplicht voor beregeningen.

Deze meldplicht geldt voor alle eilanden in het beheergebied van Hollandse Delta. Het is nu extra belangrijk voor het zuidelijk deel van Goeree-Overflakkee.

Beregeningsverbod

Onttrekkingen van 20 tot 300 kubieke meter water per uur moeten boeren uiterlijk 24 uur voor aanvang van de onttrekking via het Waterschapsloket melden. Voor grotere onttrekkingen is een vergunning nodig.

Het waterschap zal extra controleren in het gebied Oostflakkee ten zuiden van de N59. Als de waterpeilen niet op peil te houden zijn, is een beregeningsverbod een optie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer