Ctgb vereenvoudigt toelaten groene middelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft besloten de toelating van groene middelen uit de Verenigde Staten te vereenvoudigen.

Ctgb+vereenvoudigt+toelaten+groene+middelen
© Nieuwe Oogst

In de Verenigde Staten zijn meer 'groene' stoffen en gewasbeschermingsmiddelen veel ruimer beschikbaar dan in Europa. Tot nu toe werd het dossier voor toelating in de VS niet meegenomen voor de toelating in Europa. Aanvragers moesten een volledig nieuw dossier indienen.

Het Ctgb heeft besloten de toelating te vereenvoudigen, na afspraken hierover met de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA). Het Ctgb zal als de aanvrager dat vraagt, het Amerikaanse dossier beoordelen als onderdeel van de toelatingsbeoordeling voor Europa.

Brug bouwen

?Het Ctgb en de EPA werken samen om optimaal gebruik te maken van het oorspronkelijke dossier zoals ingediend bij EPA, voor de beoordeling en toelating in Europa. Zo bouwen EPA en Ctgb een brug voor groene middelen tussen de VS en Europa.

Voorafgaand aan de aanvraag kunnen Ctgb en aanvrager samen een analyse maken van het dossier van het EPA, zodat er sneller een beeld is van de uitkomst van het beoordelingsproces in Europa. Zo kan eenvoudiger worden aangegeven welke onderdelen nog moeten worden aangevuld.

Aanvragers kunnen hiervoor een gesprek met het Ctgb aanvragen. De kosten van deze analyse worden in rekening gebracht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer