Ctgb gaat kennis over groene middelen delen

?Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) gaat structureel kennis over de beoordeling van groene stoffen en middelen uitwisselen met wetenschappers bij de Amerikaanse toelatingsautoriteit.

Ctgb+gaat+kennis+over+groene+middelen+delen
© Nieuwe Oogst

Standaard zal het Ctgb in het aanvraagtraject de status van een stof of product in de Verenigde Staten, waar groene middelen veel ruimer beschikbaar zijn, meenemen.

Door deze contacten en samenwerking slaat het Ctgb voor Europese aanvragers van groene stoffen en gewasbeschermingsmiddelen een brug naar de VS.

Bezoek aan Washington

Onlangs bezochten medewerkers van het Ctgb de directie Groene Middelen (BPPD) van de Environmental Protection Agency (EPA) in Washington.

Ze kregen uitleg over de regelgeving voor microbiologische en biochemische middelen in de VS en gaven uitleg over de Europese regelgeving.

Dossier

Groene stoffen en middelen die het Ctgb moet beoordelen voor de Europese markt, zijn in de VS veelal al goedgekeurd en verkrijgbaar.

Tot nu toe werd het dossier zoals dat in de VS beoordeeld is voor de toelating, niet meegenomen in het beoordelingsproces door het Ctgb.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer