Cao voor voor loonwerkers rond

Na zeven ronden van overleg hebben Cumela Nederland, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps een akkoord bereikt voor een nieuwe cao voor Landbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen (LEO).

Cao+voor+voor+loonwerkers+rond
© Nieuwe Oogst

Deze cao begint op 1 mei 2015 en eindigt op 30 juni 2017, meldt Cumela Nederland, de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra, waaronder loonwerkers en -bedrijven.

Er zijn afspraken gemaakt over loonontwikkeling en er is overeenstemming bereikt over diverse aanvullende arbeidsvoorwaarden. Met deze cao haken de partijen in op de nieuwe Wet werk en zekerheid (WWZ) en het sociaal akkoord.

Arbeidstijden

Partijen hebben ook afgesproken om de uitdagingen rondom arbeidstijden dit jaar nader te onderzoeken en uit te werken. Ze gaan nu hun achterban informeren en raadplegen.

Een van de hoofdpunten is verder dat per 1 juli van dit jaar de lonen omhooggaan met 0,95 procent en per 1 januari 2017 met 0,75 procent.

Openbreken

Ook is afgesproken dat de cao wordt opengebroken als de werkgroep arbeidstijden een advies heeft geformuleerd voor cao-partijen of als er overeenstemming is tussen cao-partijen over de functies die in aanmerking komen voor de afwijking op de ketenbepaling in de WWZ.

De opzegtermijnen bij het einde van een dienstverband worden aangepast aan het wettelijk regime. Dit betekent dat niet langer de leeftijd bepalend is voor de duur van de opzegtermijn, maar de duur van het dienstverband. Dit betekent ook dat voor AOW-gerechtigde werknemers een opzegtermijn van een maand geldt.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer