Besluit+over+uitrijperiode+mest+laat+nog+op+zich+wachten
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Besluit over uitrijperiode mest laat nog op zich wachten

Boeren en loonwerkers krijgen nog geen duidelijkheid over een eventuele verlenging van de uitrijperiode voor dierlijke mest. Staatssecretaris Martijn van Dam denkt later deze week een besluit te nemen, maar helemaal zeker is dat niet.

Maandag vroegen zeven Kamerfracties de bewindsman om voor 24 augustus de knoop door te hakken. Dat gaat niet lukken, meldt Van Dam. Het wachten is nog op een advies van de Technische commissie bodem (TCB).

De commissie moet met name beoordelen of het belang van de bescherming van de bodem zich al of niet tegen een langere uitrijperiode verzet. Cumela Nederland had vorige week gevraagd om de einddatum van 31 augustus op te schuiven naar 15 september of tot 30 september.

De staatssecretaris heeft het verzoek voor advies neergelegd bij de TCB. 'Ik verwacht dit advies op korte termijn te ontvangen en zal daarna besluiten over een vrijstelling', schrijft hij de Kamer.

Regeling in Staatscourant

'Ik streef ernaar deze week een besluit te nemen en dit kenbaar te maken', aldus Van Dam. Het feitelijk verlenen van de eventuele vrijstelling gebeurt door het plaatsen van een regeling in de Staatscourant.

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer