QR%2Dcode+toont+boer+bij+biologisch+rundvlees
Nieuws
© Pixabay

QR-code toont boer bij biologisch rundvlees

Commandeur Eko Vlees lanceert een QR-code waarmee consumenten biologisch rundvlees voor het eerst helemaal kunnen traceren tot aan de biologische boer die het dier heeft geleverd.

Volgens Commandeur werken sommige supermarkten en leveranciers van biologisch vlees al met soortgelijke QR-codes op hun verpakking, maar vanwege de grootschalige verwerking is het niet mogelijk om de herkomst van het vlees tot aan de boer zelf te herleiden.

Bij Commandeur Eko Vlees wordt het I&R-nummer van het rund bij het slachtproces gehouden. Vervolgens wordt op het rundvlees een QR-code geplaatst, waarmee wordt verwezen naar het bedrijf waarvan dit dier afkomstig is. Eventueel wordt ook doorgelinkt naar de website van het biologische bedrijf, mocht dit bedrijf een eigen website hebben.

Ook lam en varken

In de loop van dit jaar wordt dit traceren ook mogelijk bij lams- en varkensvlees.

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer