Van+Dam%3A+steunpakket+is+evenwichtig
Nieuws
© Dirk Hol

Van Dam: steunpakket is evenwichtig

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) vindt dat de EU komt met een 'evenwichtig' pakket voor extra steun aan de veehouderij. Hij schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer.

Van Dam is tevreden met de mogelijkheden die er voor ons land in zitten. 'Het biedt voor Nederland een goede basis voor verdere structurele reductie van de productie en herstructurering om evenwicht op de markt te brengen.'

De staatssecretaris noemt het positief dat lidstaten de flexibiliteit hebben om zelf te bepalen in welke mate ze de nationale enveloppe inzetten voor de verschillende sectoren. Nederland zal daar gebruik van maken.

Sectoren

De bewindsman koerst aan op 'een invulling die recht doet aan de structurele problematiek in de afzonderlijke sectoren'. Hij geeft niet aan of er naast de melkveehouderij en de varkenshouderij andere sectoren bij worden betrokken.

Minder positief is Van Dam over de mogelijkheid dat lidstaten ook bij dit pakket nationale extra steun mogen geven en daarmee de concurrentieverhoudingen kunnen verstoren. Hij noemt dat 'zorgelijk'.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer