'Supermarkten, betaal een fatsoenlijke prijs'

LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat doet ‘een heel klemmend beroep’ op de supermarkten om niet de prijzen van voedingsmiddelen te verlagen nu de markten ontregeld zijn door de Russische importstop.

%27Supermarkten%2C+betaal+een+fatsoenlijke+prijs%27
© LTO Nederland

Maat zegt ‘geschokt’ te zijn door berichten in de media dat grootwinkelbedrijven de inkoopprijzen van met name groenten en fruit willen verlagen. ‘Ik vind dat de supermarkten de koppen bij elkaar moeten steken en met elkaar afspreken dat ze geen misbruik zullen maken van deze overmachtsituatie.’

Telefoongesprekken

Volgens de LTO-voorzitter is dat niet meer dan ‘een kwestie van fatsoen’ die zwaarder weegt dan mededingingsregels. Hij zal dat standpunt deze week duidelijk naar voren brengen in telefoongesprekken met de directies van de verschillende supermarktketens.

• Lees hier alle berichten over de Russische boycot van agrarische producten uit de EU.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer