Boeren ontvangen al ton kuilmonstersubsidie

Veel melkveehouders hebben hun eerste kuilen al laten analyseren voor de Kringloopwijzer. Eurofins Agro heeft daarmee de eerste ton subsidie van ZuivelNL op ruwvoeronderzoek uitgekeerd aan melkveehouders.

Gedurende het groeiseizoen kunnen van alle geoogste partijen onderzoeken worden aangevraagd bij Eurofins Agro. Per onderzoek zal een subsidie van 15 euro worden verleend in de vorm van korting.

Melkveehouders kunnen daarbij kiezen uit diverse samenstellingen van het ruwvoeronderzoek. Alle ruwvoeranalyses van Eurofins Agro zijn geldig voor de BEX/Kringloopwijzer.

Automatisch inlezen

De informatie uit het ruwvoeronderzoek die geschikt is voor de Kringloopwijzer wordt, na toestemming van de veehouder, automatisch ingelezen in de centrale database en is daarmee direct beschikbaar voor de veehouder en zijn adviseur.

Kringloopwijzer geeft inzicht in waar de sterke en zwakke punten van een bedrijf zitten met het oog op de mineralenbenutting. Voor een goed inzicht in de kringloop is een analyse van de mineralen die geoogst of aangevoerd worden op het bedrijf van belang.

Efficiënt mineralengebruik

Inzicht in de mineralenkringloop heeft niet alleen een duurzaam effect, maar is ook van belang voor de bedrijfsvoering. Een efficiënt mineralengebruik leidt tot hogere gewasopbrengsten en/of minder verliezen van mineralen.

De korting per ruwvoermonster is één van de stimuleringsmaatregelen om de sector te verduurzamen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer