Nu toch bodem in de tarwemarkt

Een daling van de prognose voor de wereldtarweproductie volgens het meest recente rapport van de Amerikaanse landbouwministerie (USDA) zorgt voor stabiele of iets hogere tarwenoteringen.

Nu+toch+bodem+in+de+tarwemarkt
© Nieuwe Oogst

Daarmee lijkt er voor even een bodem te ontstaan in de almaar dalende tarwemarkt.

De Matif in Parijs noteerde deze week 155 euro per ton voor voertarwe op levering in mei. Dat betekent zelfs een lichte stijging.

3,3 miljoen ton minder

USDA voorziet in het WASDE-rapport een daling van de wereldtarweproductie voor het seizoen 2015-2016 met 3,3 miljoen ton in vergelijking met de prognose van een maand geleden.

De productie komt op 732,3 miljoen ton en het verbruik daalt met 2 miljoen ton tot 709,4 miljoen ton, meldt RVO in het weekbericht granen.

India

De belangrijkste aanpassing van de tarweproductie komt met een daling van 2,4 miljoen ton voor rekening van India. Analisten wijten dit aan de gevolgen van El Nino.

Voor Australië is de verwachte tarweoogst met 1,5 miljoen ton naar beneden bijgesteld vanwege het kleinere areaal. Voor de EU rekent USDA nu met een oogst van 158,5 miljoen ton, dat is 500.000 ton meer dan in februari.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer