Alle+blauwtongvaccins+in+Belgi%C3%AB+binnen
Nieuws
© 123rf

Alle blauwtongvaccins in België binnen

In België zijn vorige week de laatste 1,4 miljoen doses blauwtongvaccin voor rundvee geleverd. Inmiddels zijn bijna 1 miljoen dieren volledig gevaccineerd, 850.000 runderen en 100.000 schapen en geiten. Die hebben elk twee vaccins gehad.

Dat meldt het Belgische Voedselagentschap. In totaal zijn 4,8 miljoen doses voor rundvee en 400.000 doses voor schapen gekocht, voor ieder te vaccineren dier twee.

Dit blauwtongvirus is hetzelfde virus dat in 2006 en 2007 België aandeed. Op dit moment is het virus in Frankrijk genaderd tot op 160 kilometer van België. Het agentschap verwacht dat de ziekte zich de komende weken verder zal verspreiden.

Bewegen

Na de winterperiode heeft de knuttenpopulatie eerst tijd nodig om zich te ontwikkelen, waarna ze gaan bewegen. Daarmee wordt ook het blauwtongvirus verspreid. Die beweging start waarschijnlijk de komende weken.

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer