Beslag op windmolens door boeren vervalt

Vijf boeren in Hazerswoude hebben niet kunnen voorkomen dat vier windmolens op hun land door eigenaar Prodeon verkocht worden, waardoor hun inkomstenbron vervalt.

Beslag+op+windmolens+door+boeren+vervalt
© Prodeon

De Rechtbank van Den Haag heeft deze week de beslaglegging op banktegoeden van Prodeon door de boeren opgeheven. Met de beslaglegging probeerden de boeren te voorkomen dat de molens verkocht worden.

Volgens beslissing van de rechtbank was de beslaglegging illegaal en is Prodeon niet verplicht de molens te exploiteren.

Retributie

Dat betekent dat Prodeon volgens plan de windmolens in het derde kwartaal van dit jaar zal laten ontmantelen en verkopen aan een andere partij. De optie op koop vervalt voor de boeren, nu de molens voor het verstrijken van hun contract zijn weggehaald.

Het contract loopt tot oktober 2017. Jaarlijks ontvingen de boeren een retributie rond de 300.000 euro voor het gebruik van hun grond. Prodeon zal de retributie blijven betalen tot het einde van het contract.

Subsidie

De afwijzing van een SDE-subsidieaanvraag voor de bouw van nieuwe windmolens op deze locatie bewoog Prodeon tot de verkoop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer