Wasplaatsen+moeten+zich+registreren
Nieuws
© Twan Wiermans

Wasplaatsen moeten zich registreren

Eigenaren van wasplaatsen moeten hun installaties registreren bij de Federatie Nederlandse Diervoederketen (FND). Bij een uitbraak van een dieerziekte is van belang dat er voldoende geschikte wasplaatsen voorhanden zijn.

De oproep wordt gedaan door de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi), FND en Transport en Logistiek Nederland.

Bij een uitbraak van dierziekten is het van belang om verdere verspreiding te voorkomen. Een van de maatregelen, die zeker ook voor het transport van diervoeders geldt, is het extra reinigen en ontsmetten. Dit moet via geregistreerde wasplaatsen.

Veevervoer

Het reinigen moet gebeuren bij een FND geregistreerde wasplaats. Eén van de belangrijke eisen die momenteel aan deze wasplaatsen gesteld worden is dat op deze wasplaatsen ten tijde van een dierziektecrisis geen vrachtwagens voor veevervoer komen.

Om voldoende wasplaatsen te hebben voor het reinigen van diervoedervrachtwagens, zonder in contact te komen met vervoerders van landbouwhuisdieren, is het van groot belang om een uitgebreid register te hebben van FND geregistreerde wasplaatsen, aldus Nevedi.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer