Varkens Vandaag wint Wien van den Brinkprijs

De PR- en promotieorganisatie Varkens Vandaag kreeg maandagavond de Wien van den Brinkprijs. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een of meerdere personen, of een organisatie die zich inzet voor draagvlak en maatschappelijke acceptatie van de varkenshouderij.

Varkens+Vandaag+wint+Wien+van+den+Brinkprijs
© Caroline van der Plas

Varkens Vandaag kreeg de prijs uit handen van de oud-keeper van het Nederlands Elftal, Hans van Breukelen tijdens de algemene ledenvergadering van de NVV. Van Breukelen hield daar een inspiratiesessie onder de titel: ‘De zeven pijlers van succes’.

Creatief en pro-actief

Varkens Vandaag zorgt er met een grote groep gepassioneerde vrijwilligers al vijf jaar voor dat de Nederlandse varkenshouderij positief in de landelijke, regionale en lokale media komt, aldus NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

'De organisatie doet dit op een creatieve en proactieve manier, vaak gekoppeld aan publieksacties en/of goede doelen. De acties van Varkens Vandaag genereren veel sympathie bij burgers, collega-varkenshouders, toeleverende bedrijven en media.'

Bekende voorbeelden van positieve acties van Varkens Vandaag zijn onder meer de gratis uitgifte van de Passion for Pigs-magneetstickers, de Passion for Pigs On Tour waarbij kunstvarkens werden beschilderd en werden verkocht ten bate van het Leontienhuis.

Wien van den Brinkprijs

De Wien van den Brinkprijs is in 2014 door de NVV in het leven geroepen en bestaat uit een kunstwerk van kunstenaar Gerrit van Emous uit Putten en een oorkonde. De prijs is een eerbetoon aan de eerste voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, Wien van den Brink,

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer