Hagel+trekt+spoor+van+vernieling+door+Brabant
Nieuws
© @WillemvZeeland

Hagel trekt spoor van vernieling door Brabant

Noodweer heeft van donderdag op vrijdag een spoor van vernieling getrokken in Zuidoost-Brabant. De eerste signalen uit het veld tonen veel schade door extreme hagel aan gewassen, kassen, loodsen, schuren en woningen.

Via Twitter en andere social mediakanalen zijn foto's te zien van de enorme hagelstenen en de schade die deze hebben aangericht. Vooral rond de lijn Bergeijk, Valkenswaard, Asten en Someren was het raak.

ZLTO heeft gisterenavond direct actie ondernomen in het veld om een goed beeld te krijgen van de geleden schade en getroffen ondernemers. Het crisisteam richt zich momenteel op het in beeld krijgen van de omvang van de schade en het leggen van contacten met verzekeraars. De ZLTO-vakgroep Glastuinbouw heeft inmiddels met de Rabobank en verzekeraars contact gelegd om informatie uit te wisselen. Dat alles om leden optimaal te ontzorgen.

ZLTO Informatielijn

Ondernemers met schade kunnen bij ZLTO terecht voor vragen. Afdelingsbestuurders, vakgroepvoorzitters, sociaal werkers en relatiebeheerders zijn aanspreekbaar in het veld en de ZLTO Informatielijn staat open voor ledenvragen: (073) 217 33 33. Voor persvragen kunnen leden doorverwijzen naar Mark de Jong, Specialist Public Affairs bij ZLTO: (06) 215 174 82.

Vastleggen schade

Ondernemers die door het noodweer schade hebben opgelopen aan (bedrijfs-)eigendommen, doen er verstandig om om deze schade direct goed vast te leggen, onder meer met foto's. Dit is van wezenlijk belang voor latere schadeafhandeling met de verzekeraar. Neem wel al direct contact op met de verzekeraar.

Tips voor vastlegging:

• Maak foto's zowel overzicht als detailfoto's met eventueel referentie meetlat
• Probeer een inschatting te maken van hoeveelheden als oppervlakte beschadigd glas, golfplaten, gewasopstand en veldgewas
• Neem vrijdag nog contact op met uw verzekeraar en meld schade

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer